HTML

Polipress

Miről szólok? Politikáról, és politikáról, aztán még mindig, ha addig én, vagy Ők meg nem unjuk. Szólhatna normális dolgokról is. Eperbefőttről, bűvészetről, művészetről, az enyészetről, és a reggeli fényekről, az est árnyairól, a test arányairól, az erkölcsről, a napi görcsről, szülinapról és az elmúlásról...Valahogy így, mindig másról, ugyanakkor egymásról.

Friss topikok

Linkblog

A legkisebb is ámít

2008.03.17. 05:54 commontalk

A 2006-ban még, falusi Elvisnek öltözött, immár kevésbé fiatalember, mostanában nagyon újhodni akar, sőt mintha mindent elölről akarna kezdeni. Ez kissé nehéz lesz, de minap, azt mondta az újdonsült márciusi ifjú, hogy nincs lehetetlen, s a jövőt a jövő nemzedéke építi, még ha soha nem járt, vagy járhatatlan utakon kellene is haladniuk.
Nézzük, hogy merre is vezethet ez az út? Nyilván onnan szeretné kezdeni, ahol elkezdte, de most jobban figyelne és az igazi rendszerváltás is megvalósulhatna.
Egyet csettint, keverint egyet varázspálcájával, és íme az eredmény:

1. Hoppá! Visszaállt a Kádár rendszer. Az öreg éppen búcsúzkodik a Központi Bizottságtól, kissé zavaros a beszéd, s jő egy segítő, csillogó szemű ifjú, aki lelkesen kikíséri, hogy minél könnyebb legyen a hatalomváltás, elmenőben János bácsi fülébe súgja, hogy a KISZ-ben, az a Gyurcsány nagyon veszélyes – az öreg egyetértően biccent.
2. Grósz érkezik, és fehérterrort emleget, fontolgatja a munkásőrség bevetését, de megjelenik az imént látott ifjú, valamit mond Grósz Károlynak, az elszégyelli magát, majd barátságosan megveregeti a kedves fiatalember vállát.
3. Németh Miklós tipródik a dolgozószobájában, nem tudja eldönteni, hogy táncra pattanjon-e, vagy bevalljon mindent az adósságról. Kopogtatnak. Belép a délceg felcsúti ifjú, könnyedén dekázva megy a miniszterelnök dolgozószobájáig, majd a székbe passzolja a labdát. Odadobja Miklósunknak a bőrt, majd saját helyével kínálja. Amaz leül, a meglepetéstől is, és megkérdezi, hogy mi járatban vagy Te legkisebb felcsúti fiú? - El kell mondanod az igazat miniszterelnök úr, a népet nem lehet tovább becsapni, majd én segítek, nem lesz semmi baj, egy monoki származású ember csak igazat mondhat, nekem elhiheted, én vagyok a reinkarnáció.
4. Nagy Imrét ismét kihantolják szegényt, új a ravatal, új a koreográfia. A márciusi ifjak temetik újra. Az oroszok rettentően félnek, mert megüzente nekik a Viktor – suttogják a tízezrek a megemlékezésen, hogy ha nem mennek: kiveri őket.
5. Szeptemberben, kis termetét kihasználva a vasfüggönyhöz lopódzik, és átvágja a drótot, így először az NDK-s gyerekek menekülhetnek, a szülők csak aztán, ahogy nagyobb lett a rés.
6. Nem, Prágában nem járt, az DFT (FÜR) Tamás volt. A csehek az ügyet gyorsan lezárták, meg a Tomit is, bár habzott a méregtől.
7. Grósz és Berecz nagyon ragaszkodnak az egypártrendszerhez, meg piszkosul utálják Pozsgayt, Némethet, meg a többit. Megérkezik az ellenzéki kerek asztal ifjú lovagja és megnyugtatja őket, hogy lesz egy „négy igenes” szavazás, Pozsgay semmiképpen nem lesz köztársasági elnök, Németh külföldre megy, és neki már van egy jó embere az ideiglenes köztársasági elnöki posztra: a megbízható Szűrös Mátyás.
8. Választásokhoz érkezett az ország, sokáig húzták-vonták magukat az MSZMP maradéka, meg az MSZP is, de nincs mese – választani kell. Narancsos színekbe öltözik az ország, a korszak új Petőfije azonnal szakít az SZDSZ-el, megjósolja árulásukat. Kiss János elfehéredve tiltakozik, Magyar Bálint azt mondja, hogy soha. Viktor figyelmezteti, hogy- soha ne mondd, hogy soha.
9. A kerekasztal radikálisai mégsem jutnak ötről - a hatra, illetve csak 7%-ra, így Antall alakít kormányt. Behívatja az első-számú márciusi ifjat, és eztán folyton kapcsolatban állnak. Megállapodnak, hogy az SZDSZ-MSZP méregfogát kihúzandó, időnként lehazugozhatja a kormányt, sőt térdre-imára küldheti a KDNP-t.
10. 1994 – minden adott az MDF bukására, s a FIDESZ győzelemre, verítékezve ébred ágyában ifjú hősünk. Először nagyon boldog volt, mert a saját fején látta már a koronát, de a másik kis ember a Horn fejére került valahogy. Igaz elég fura korona volt: a vállán volt a támasztéka, és mintha a fejébe is fúrták volna azt. Legalább pucss-biztos.
11. Gyorsan peregnek az események. Tocsikra, Princzre és a többi gyanús alakra állítja megbízható, szakmailag kiváló rendőr ismerősét, Pintér urat, aki kapitányosan intézkedik. Deutsch majdnem elrontja az egészet a nagyi megfigyelési ügyével, de elfelejtődik, hogy megleste valami komcsi a nagymamit. Már nem fontos. Majd kell valami beléptető-rendszer a mama hálószobája elé.
12. Torgyán húslevese ízlik, a frissen megválasztott ifjú, az abrosz alatt próbálgatja a kését. Érdeklődik, hogy valóban van-e Józsi bátyám fiad? Menyem is mondja az öreg, jól ért a repüléshez. MegSzabadítja Józsi bácsit államtitkárától, és fia gondjától.
13. Medgyessyvel nagyon óvatos, az örök futballista-igazságra gondol, az esélytelenebb csapat is szokott nyerni. Ki akarja játszani az aduászt: a D -209- es alsót, de nem találja. Valaki ellopta.
14. Ál-ifjak, a választásokat követően hidat foglalnak. Budaházy már ott van, de Tomcat bringája elromolhatott.
15. Suttogják, hogy feltűnt az MSZP környékén az ősellenség: a Gyurcsány. Nem retten meg. Főnyereménynek nevezi.
16. Medgyessy elszívja az utolsó kubai szivart, és útegálazáshoz érkezve lemondatja magát.
17. Gyurcsány hatalomra kerül, semmi gond. Dupla annyi támogatója van a márciusi ifjaknak. Ezt a győzelmet behúzzuk fiúk. Váratlan, ijesztő szurkolói kórust hall a szembe szektorból: Húzzunk bele! Rosszat sejt. Mindig megérzi a büdöset, nemrégiben Jel-et látott. Mindegy: megvívnak a kezdő körben. A népek üvöltve drukkolnak. Nem érti, állandóan bocsánatot kér, mi veszi rá a nyelvét erre? Hol lehet a Kudlik, már csak ő segíthet. Ibolya belekarol. Lekíséri. Nagy meccs volt Viktor, jól játszottál, csak a gólhelyzetek kihasználása, azzal volt baj, meg a serverrel. ? - Nem értek a számítógéphez: rebegi.
18. Az utolsó pontnál váratlanul felébred – reménykedik, hogy csak rossz álom volt, de Anikó megnyugtatja, hogy nem. Valóban, Gyurcsány még mindig a miniszterelnök.
19. Megnyeri még mindig ifjú csapatával a rendszerváltást követő legnagyobb közvélemény-kutatást. Boldog. Budaházy és Toroczkai keresik. Őket is keresik a rendőrök.
20. Ismét a híd, nagyon szereti azt a hidat, az Erzsébetet, azt mindig lezáratja, ha olyanja van. Sokszor érez erre késztetést. Bemondatja a Tv-ben és Philippel, a félmilliót. Mondják neki, hogy talán a tizede. Nem érdekes győztünk. A helytartótanács reszketni méltóztat. Valaki megszólal, hogy nem, a Lánchídnál sétál. Gyorsan véget vet az egésznek. Alaposan megtapsolja seregeit, és elsiet. Hívjátok Budaházyt! Veti oda foghegyről, távoztában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://strapater.blog.hu/api/trackback/id/tr21384082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása